FB_DESIGN_Logo_SMALL

Fanny bandhold

Efter fyra års designutbildning på FIT i New York och femton år som grafisk förpackningsdesigner bestämde jag mig för att prova mina egna vingar.

 

Jag arbetar idag dels som frilansande designer för företag och byråer, dels som egen kreatör. Jag formger logotyper, förpackningar och grafiska identiteter åt företag. Och personliga grafiska produkter - än så länge främst tavlor, brickor och inbjudningar - åt privatpersoner.

Adopterad från Sydkorea växte jag upp i Gamla Viken. Efter gymnasiet läste jag en fantastisk estetisk utbildning på Sundsgårdens Folkhögskola. Därefter lämnade jag Sverige. Först för att arbeta som skidlärare i Österrike, sedan för att studera holländska i Holland och engelska på Hawaii. 1997 påbörjade jag en fyraårig designutbildning på Fashion Institute of Technology (FIT) i New York, rankad som en av världens fem bästa mode- och designskolor. Direkt efter examen 2001 (Bachelor of Fine Arts) arbetade jag under sju år på två designbyråer på Manhattan: Sterling Brands samt CBX Branding Agency.

Så 2008 återvände jag hem till Sverige och började arbeta som förpackningsdesigner på Idego Design i Helsingborg. Från 2016 har jag frilansat, bland annat åt byrån Neumeister Strategic Design i Malmö, direkt åt ett livsmedelsföretag samt utvecklat egna grafiska produkter.

Och njuter av att prova mina egna vingar.